Programma gemeenteraadsverkiezingen

In oktober zijn er voor onze gemeente belangrijke verkiezingen. Met Groen Rotselaar hebben we de voorbije maanden en zelfs jaren veel geluisterd naar de inwoners van Rotselaar, Heikant, Wezemaal en Werchter. Het resultaat zijn heel wat voorstellen, ambities voor een groener Rotselaar.

Belangrijk voor ons is een betere aanpak van de kernversterking. Daar loopt het nu grondig fout. We weten dat het anders kan: meer woningen in de kern, maar toch respect voor wie er vandaag woont en een betere publieke ruimte voor jong én oud.

Andere speerpunten zijn: een betere ondersteuning van mantelzorgers, een goed uitgebouwd ‘Huis van het Kind’, behoud van de natuur en de open ruimte, fietsers en voetgangers centraal stellen in het verkeersbeleid.

Rotselaar kan ook veel meer doen om de klimaatdoelstellingen te behalen, de burgers mee laten investeren in zonnepanelen op scholen bijvoorbeeld.

Groen trekt alleen naar de kiezer, zonder kartelpartners. We hebben een sterk team, met ervaren rotten en enthousiaste nieuwkomers, en vooral: gewone mensen met een hart voor hun dorp. We staan klaar om in de toekomst mee te besturen en te zorgen voor een menselijker, eerlijker, gezonder en groener beleid.

Onze ambities in 4 speerpunten:

1. Rotselaar is een sociale gemeente.
2. Rotselaar is een goede plek om te wonen.
3. In Rotselaar voelt iedereen zich veilig te voet en op de fiets.
4. Rotselaar is een duurzame en groene gemeente.

 

Je kan ons programma downloaden (pdf, 364 kB).

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
  • Bart Lemmens
    published this page in Verkiezingen 2018-06-01 21:24:07 +0200