850 euro voor riolering?

12 December 2011

Ons gemeenteraadslid Simonne volgde de commissie Openbare Werken van 6 december. Hier kwamen plannen op tafel om de riolering in Rotselaar uit te besteden aan . Riobra

Wij vrezen voor de gevolgen en volgen dit dossier naar goede gewoonte kritisch op:

  1. Uitbesteden van onze riolering levert op korte termijn een mooi voordeel voor de boekhouding van de gemeente. Dit biedt de huidige meerderheid het voordeel om de belastingen niet te moeten verhogen. De rekening wordt hiermee vooruit geschoven. Wij houden niet van dit soort begrotingstechnieken.
  2. Riolering wordt duurder. Terwijl eerder werd beweerd dat aansluiten gratis was (zie presentatie van 1 september 2011), zou dit bij Riobra 847,00 euro kosten. Wij houden niet van gebroken beloftes.
  3. Bij de aanleg van nieuwe riolering, zullen commerciële belangen (winst en gewicht van de aandeelhouders) spelen en niet in de eerste plaats het gemeenschappelijk belang (overlast voor bewoners of natuur). Zo zouden rioleringen van de Heikantberg wel eens op de lange baan kunnen geschoven worden wegens onrendabel. Wij houden er niet van als het publiek belang commercieel wordt.

Groen!Sociaal wil daarom kritisch meedenken hoe we naast de voordelen van zo'n samenwerking ook de belangen van ons allemaal kunnen onderhandelen vòòr het college overhaast een overeenkomst tekent.

De presentatie van Riobra vind je hieronder in bijlage. We volgen het op en houden u op de hoogte. Met vragen en opmerkingen kan je altijd bij ons terecht.