Big Jump 2013

15 Juni 2013

Voor de vijfde keer organiseert Natuurpunt Begijnendijk een Big Jump in de Demer. Door de jaren heen groeide het evenement uit tot een zomers feest midden in natuurgebied de Demerbeemden, met 600 aanwezigen in 2012. Daarvan neemt een kleine 200 waaghalzen een frisse duik in het Demerwater. Vies? Tja, nog niet ideaal, maar al veel beter dan vroeger. Nu het water zuiverder is en de vissen terugkomen, is de tijd rijp om de band tussen rivier en vallei te herstellen. Dat is ook meer dan nodig als middel tegen overstromingen en verdroging. Ook de Grote Laak verdient een tweede leven. De waterbeheerder maakt hier werk van met het Sigmaplan, een project dat de regio moet beschermen tegen overstromingen. Met de Big Jump vraagt Natuurpunt dat de natuur kan doorwegen in deze plannen. Ze vragen aandacht voor wandelaars, fietsers, landbouw en maximale natuur. En daar kunnen wij natuurlijk volledig achter staan!Goedele Liekens is de gastvrouw en roept iedereen in de provincie Vlaams-Brabant op om mee te springen voor proper water. Spring met haar mee op de Big Jump in Begijnendijk of op een van de andere locaties in Vlaams-Brabant!

Geniet van een hapje en een drankje en ontdek enkele vissen die in de Demer zwemmen. Stipt om 15u springen we samen met Goedele Liekens in het water en zwemmen we tot aan de brug onder muzikale begeleiding en het waakzame oog van redders.

  • 14u: Welkom
  • 14u50: Veiligheidsvoorschriften en korte 'hoe en waarom' van de Big Jump
  • 15u: Jump!
  • 15u20: Biobier, wereldsapjes, gezonde Jumpwraps en live muziek van Yaya & the Lazy Love Band en Fanfare Vooruitgang
  • 16u: Korte geleide natuurwandeling door de Demerbeemden (30 min.)

Wat heb je nodig?

  • Zwembroek, handdoek en waterschoeisel (verplicht)
  • Deelname gratis

Organisatie

Organisatie door Natuurpunt Begijnendijk en Natuurpunt Hagelandse Heuvelstreek. Met dank aan alle vrijwilligers en de gemeente Begijnendijk voor de steun.

Meer informatie: http://www.BigJump.be