Dag van de Natuur - Koesterbuurfeest

08 Oktober 2013

Op 19 november gaat maaien, hooien en  houtkanten verjongen, dat het een lieve lust is. Misschien wil jij ook wel meedoen?Natuurpunt Rotselaar

Zeldzame planten, dieren en vogels zijn meestal kieskeurige soorten. Ze stellen hoge eisen aan hun leefomgeving. Ze zoeken naar een omgeving met hoge kwaliteit, natuur eerste klasse. Niet zelden komen ze zo in gebieden van Natuurpunt terecht. Of hoe volgehouden en vakkundig natuurbeheer het verschil maakt.

Ook de afdeling Rotselaar beseft dat we heel wat soorten moeten koesteren willen we ze een toekomst geven. Kom ontdekken hoe Natuurpunt het verschil maakt voor heel wat koesterburen, hoe jij je steentje kan bijdragen. Er wordt bijvoorbeeld gemaaid om gronden te verschralen voor planten zoals orchideeën, houtkanten en bossen verjongd voor zonneminnende vlinders. Grote inheemse bomen worden ongemoeid gelaten, zodat spechten en steenuilen nestgelegenheid hebben. Allemaal koesterburen die onze hulp verdienen.

Graag nodigen we je uit op 16  november. Natuurbeheer is zeer gevarieerd, er is vast en zeker een klus die je ligt, ook voor de kinderen. Maar het is niet enkel werken geblazen. Natuurbeheer is natuurbeleving van de bovenste plank, in een prachtige omgeving. Ook een hapje en drankje horen er zeker bij. We maken er een koesterbuurfeestje van.

Waar?

Natuurgebied de Wijngaardberg, aan de Weg beneden de Wijngaard.

Breng werkhandschoenen mee. Wij zorgen voor soep en broodjes.

Meer informatie?

Een organisatie van Natuurpunt Rotselaar.