Dirk Claes droomt van ski-oord in Rotselaar

06 November 2011

Het college van Rotselaar wil twee LED-schermen aankopen. Kostprijs 110 000,00 euro. Eentje moet een plaats vinden aan de brug in Werchter en één op het rond punt van de Aarschotsesteenweg. Schepen van informatie, Lucia Wouters lichtte dit voorstel van het college toe tijdens de gemeenteraad van 24 oktober 2011. "Beelden spreken meer aan, de gewone info-borden hebben enkel tekst. We willen de burgers en voorbijgangers kwaliteitsvol informeren. Ook krijgen de verenigingen de kans om zo hun activiteiten kenbaar te maken"

Lucia Wouters ging op studiereis en stelde een stevig dossier op.

Het dossier ter voorbereiding is zeer lijvig, maar het is een louter technisch dossier.

In de toelichting staat één zinnetje dat motiveert waarom de meerderheid deze ledschermen wil aankopen:

"overwegende dat in het kader van de communicatiestrategie outdoor infodisplays kunnen aangekocht worden om de communicatie met de inwoners en bezoekers verder uit te bouwen"

Nogal povertjes voor een project van 110.000 euro. Ja, je leest het correct: 110.000 euro.

De burgemeester viel Lucia bij:

"De mensen die gaan skiën die kennen dat al: elk ski-oord heeft zo'n Ledscherm, en ook in Leuven aan Interbrew staat er eentje, ook langs de A12 zijn ze veelvuldig aanwezig?.."

En nu wil het college van Burgemeester en Schepenen er ook twee in Rotselaar.

Op de vraag of aan de verenigingen gevraagd was (via kultuurraad bijvoorbeeld) wat zij hiervan vonden, was het antwoord negatief. Neen, wij vinden dat de Ledschermen er moeten komen.

Het zou nochtans fijn geweest zijn om aan de verenigingen het voorstel voor te leggen of nog beter om hen te vragen: "We hebben hier een budget van 110.000 euro. Wat zouden jullie daarmee willen doen?"

Misschien willen de verenigingen wel liever materiaal aankopen (tenten bijvoorbeeld, ?..).

Met die LED-schermen maak je je beleid uiteraard veel visueler, maar wij stellen ons de vraag of dit het beleid is waar Rotselaar nood aan heeft.