Gelukkig met minder auto

04 November 2015

Het verhaal van 2 Groenen zonder auto. Het kan dus zonder ... het proberen waard. Liesbet Serneels en Jeroen Degent ? allebei mandataris voor Groen ? doen het. Ze doen het zonder auto en dat lukt. "Je moet wat beter plannen. Maar je krijgt er zoveel rust voor in de plaats. En lichaamsbeweging!", grijnst Liesbet. "Heel wat jongeren vinden een auto hebben helemaal niet zo vanzelfsprekend meer", geeft Jeroen aan. "Dat vind ik prima. Nu nog wat meer alternatieven in de buurt!"

Natuurlijk heb je af en toe wèl een auto nodig. Of een chauffeur. Voor grote, verre boodschappen of voor een verhuizing bijvoorbeeld.

Voor het dagelijks verkeer is de fiets vaak een prima alternatief ? of het openbaar vervoer. Autodelen is ook aan een forse opmars bezig. Geen wonder, want de vaste kosten van verzekering enz. lopen hoog op. Met Cambio neem je een abonnement, je reserveert je wagen en je betaalt alleen voor de kilometers die je rijdt.

Wanneer Cambio in Rotselaar?

Wie weet is er binnenkort in onze gemeente een Cambioplaats? Met Autopia kan je zelf een waterdicht systeem opzetten voor het delen van auto's, bv. met je buren. Verzekering, facturatie, ? het is allemaal geregeld voor een heel bescheiden bijdrage (lidgeld).

Autodelen in de praktijk

http://cambio.be

http://autodelen.net