Gemeenteraad 31 augustus 2015

21 Augustus 2015

Na een zomervakantie vol festivals en huwelijksfeesten begint ook het politieke najaar in Rotselaar. Maandag 31/8 vliegen we er in met een nieuwe gemeenteraad, waarvoor we eerst een drukke agenda verwacht hadden. Na 2 maanden zonder gemeenteraad blijkt het dan toch nogal een rustige avond te worden. Naast de klassiekers en wat pro forma puntjes zijn we vooral tevreden met de agendapunten rond mobiliteit. Langs de ene kant zal er een extra stukje bebouwde kom voorzien worden op de Steenweg op Gelrode (inderdaad dat stukje snelweg). Verder wordt de schoolomgeving van den Heikant nog een leukere plek om te fietsen waar het proefproject in de Regastraat met een fietsstraat nu permanent zal worden. Een goeie zaak voor de jonge fietsers en hun ouders, ook al doet de straat nogal middeleeuws aan met alle putten? Misschien nog een werkpunt voor de schepen van Openbare Werken? We zullen het haar vragen? ?Fietsstraat goede zaak.

Verder vragen we ons af hoe het komt dat de zone 30, goedgekeurd op de gemeenteraad van maart, wel al in orde is in de wijk Rigessel maar dat er in de Sint-Antoniuswijk nog altijd geen borden staan? We willen dat dat in orde is tegen de septemberkermis en zullen ook vragen om in die periode in de Sint-Antoniusstraat een snelheidsmeter te plaatsen.

Wist je dat je de gemeenteraad vrij mag bijwonen. Kom op maandag 31/8 om 20u naar het Menagebouw. Als je niet kan komen, zal je op het verslag moeten wachten. Volg onze facebook pagina en je bent altijd op de hoogte.

BIJLAGEN:
agenda_gemeenteraad_rotselaar_van_31-08-2015.pdf