Graag garanties in PRUP Rock Werchter

17 December 2011

Het ontwerp van herziening van het RUP Rock Werchter lag tot gisteren 16 december 2011 ter inzage bij de gemeente in het kader van een openbaar onderzoek. Wij nemen zo'n ernstig, hebben het grondig gelezen en grepen de kans om onze opmerkingen officieel te formuleren in een bezwaarschrift. Ruimtelijk Uitvoeringsplan

We benadrukken in het bezwaar dat we niet tegen Rock Werchter zijn, maar de tekst graag minder vrijblijvend willen. Daarom vragen we volgende garanties toe te voegen aan het RUP.

  • Garantie dat het festivalpark er komt. In het eerste RUP stond ook al de verplichting om het terrein als park open te stellen, maar de buurtweg door het terrein is na vijf jaar nog altijd heel het jaarr afgesloten.
  • Garantie dat de bomen in Rotselaar gecompenseerd worden. Vaak wordt bij ontbossing in Vlaanderen, geld gestort in het boscompensatiefonds. Dat dit fonds snel aanzwelt, bewijst dat Vlaanderen zijn bossen ziet wegslinken.
  • Garantie dat het masterplan afgewerkt wordt. In het eerste RUP werd dit al opgelegd, maar de verplichting wordt al vijf jaar genegeerd. Als het RUP geen handhavingsmaatregelen bevat, hebben we weinig hoop dat het er dit keer wel komt.

Hopelijk houdt de Procinciale Commissie voor Ruimtelijke ordening Vlaams-Brabant rekening met ons bezwaar (zie bijlage onderaan) en kunnen ook onze kleinkinderen nog genieten van een Groen (Rock) Werchter.