Groene Pluim 2020

16 Maart 2020

Groene Pluim 2020

Stem voor jouw favoriete Groene pluim

Voor het tweede jaar op rij reiken we in Rotselaar een groene pluim uit. Hiermee zetten we een initiatief in de bloemetjes dat meewerkt om ons dorp (en de wereld) socialer, duurzamer of groener te maken. We selecteerden drie initiatieven die de groene pluim kunnen winnen: de zadenbox van Sofie, Tuinderij Uytsveld en Vonk & Vuur. Je kan nog tot 1 mei stemmen: http://bit.ly/groenepluim2020. We reiken de groene pluim uit op de pizzadag van (hopelijk) 17 mei.


De drie kandidaten zijn:

1. De "zadenbox van Sofie"

Zadenbox Sofie

Wil je nieuwe groenten, fruit, kruiden of bloemen ontdekken zonder dat je er zelf veel geld moet aan uitgeven? Dan kan je sinds vorig jaar terecht bij de zadenbox die Sofie Van Herck op poten zette. Je kan in de zadenbox naar hartelust neuzen en uit een zakje een paar zaden nemen. Je kan ook zelf een bijdrage doen zodat de doos gevuld blijft. Sinds deze lente zijn er al 2 zadenboxen in omloop. Wil je meedoen? Dat kan via de facebookpagina “moestuinieren in Rotselaar” en je opgeven om de box te ontvangen.

 

2. Tuinderij Uytsveld

Uytsveld

In de Duitsveldbaan te Wezemaal vind je de pluktuin “Uytsveld”. Twee boeren verbouwen er in korte keten en met minimale impact groenten. Er worden geen sproeistoffen of chemische bemesting gebruikt. De sociale component krijgt ook aandacht. Regelmatig zijn er gemeenschappelijke werkdagen en de abonnementen variëren in prijs naargelang de financiële draagkracht van elkeen.

 

3. Vonk & Vuur

Vonk&Vuur

Sinds vorig jaar kunnen kleine en grote kinderen terecht bij Vonk & Vuur voor allerlei bushcraft workshops (bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje): vuur maken, de geheimen van het bos, houten lepels snijden… Liv Leeman uit Wezemaal startte Vonk en Vuur samen met partner in crime Priscilla om samen met gezinnen creatief bezig te zijn in de natuur. Want de natuur is geweldig, niet?