Groen!Sociaal Rotselaar en sp.a over Domein Ter Heide

15 Oktober 2010

Download hier een PDF met de visie van sp.a-Rotselaar en Groen!Sociaal. We zien meer dan 1 reden waarom dit prestigeproject u veel geld gaat kosten.   Het schepencollege pakte in juni uit met een groots plan om aan De Plas een prestigieus project te laten uitwerken door het privébedrijf portoase. Grote publiekstrekker daarbij is een zwembad aan de Plas. De meerderheid van CD&V en N-VA wil het project al heel snel van start laten gaan, hoewel het dossier dat momenteel voorligt ronduit onvolledig is.

Groen!Sociaal maakt zich ongerust dat dit prestigeproject de inwoners van Rotselaar veel geld gaat kosten, de komende dertig jaar.

Het lijkt er sterk op dat het kartel van CD&V en N-VA zich in de onderhandelingen met Sportoase heeft laten leiden door de deadline van haar verkiezingscampagne 2012 en niet door de belangen van de inwoners. Uit alle cijfers en contracten blijkt dat de meerderheid toehapte voor een snelle deal, in plaats van zelf een degelijke overeenkomst uit te werken.

Tot voor kort beweerde de gemeente dat de ontwikkeling van domein Ter Heide ons welgeteld € 0 zou kosten, de bijdrage van de gemeente zou beperkt blijven tot het ter beschikking stellen van de terreinen. Vandaag ligt er een plan op tafel waarbij de gemeente 30 jaar lang elk jaar opnieuw een vergoeding van € 1 miljoen zal betalen aan een nieuwe nv Sportoase - Van Roey. Dat is in totaal 1,2 miljard oude Belgische franken. En dat is dan nog maar de eerste, onvolledige raming. Wij herinneren u er even aan dat de renovatie van het MENA-gebouw uiteindelijk 3 keer meer heeft gekost dan aanvankelijk gebudgetteerd. Die oplopende kosten werden pas bekendgemaakt nà de verkiezingen van 2006. Ook voor het project Domein Ter Heide wordt vooral na de verkiezingen van 2012 betaald. Voelt u ook al nattigheid