Groen!Sociaal Sport

06 November 2011

Je volleybalt. Je fietst op de Demerdijk, loopt rondjes rond de plas. Je sjot enthousiast in een voetbalclub of je doet acrogym. Jij bent één van de meer dan 5000 sporters in Rotselaar. Allemaal lopen ze warm voor sport, al dan niet in een vereniging. Zoveel mogelijkheden en mensen om beleid te voeren. Groen!Sociaal doet concrete voorstellen die de gemeente kan waarmaken. Rotselaar heeft een sportbeleidsplan, zoals opgelegd door het decreet 'Sport voor allen'. Opgelegd? Vervelend? Neen! Dat geeft juist kansen om sport uit te bouwen en er echt

initiatief in te nemen.

Onze tips ? en we hebben er nog!

  1. Maak sport toegankelijk voor kansarmen. Zo zorg je ervoor dat meer mensen gaan sporten. Die doelstelling en de acties staan al jaren in het plan en worden telkens uitgesteld. Het programma ligt klaar, nu nog uitvoeren! Groen!Sociaal ziet hier veel kansen, met snelle maatschappelijke winst.
  2. Sporters zonder vereniging zijn ook belangrijk. Ga actief op zoek naar hun ervaring en suggesties. En doe er iets mee, samen met de sportraad. Als je met hun adviezen rekening houdt, krijg je meer mensen die willen sporten. Dat is op hun eigen ritme en op een losse manier. Dat is ook sport.
  3. Neem àlle mensen ernstig. Vraag eindelijk actief advies aan de raad voor personen met een handicap, over alle plannen. Zo boek je winst. Voor sport en voor mensen. Voor echte fair play.