Heeft burgemeester Dirk Claes het licht gezien?

20 Januari 2003

Rotselaar heeft zijn portie overstromingsleed weer gehad. In de kerstvakantie stonden enkele huizen blank. In de krant lezen we dat onze burgemeester Dirk Claes de oplossing voor het steeds weerkerende water gevonden heeft: overstromingsgebieden! En het is het Vlaamse gewest dat daar voor moet zorgen. Het klinkt niet echt geloofwaardig als je het palmares van Dirk Claes en zijn ploeg bekijkt: De ambachtelijke zone "Wingepark" ligt in het natuurlijke overstromingsgebied van de Winge. Regelmatig pleit de CD&V voor een verdere uitbreiding van het Wingepark.De huidige meerderheid heeft nooit bezwaar gehad tegen de plannen voor een oefengolfterrein aan de Plas, op een plaats die regelmatig onder water staat. Dankzij de buurtbewoners komt het er gelukkig niet.

  • De parking van de sporthal Meander is zonder vergunning opgehoogd. Het water moet dus ergens anders zijn weg vinden. De bewoners van de natte huizen in 't Hellicht weten wat dat betekent.

De gemeente draagt zelf een grote verantwoordelijkheid in het betonneren van natte gebieden. De gemeente mag de fouten uit het verleden zeker niet herhalen. Alleen gekken veranderen nooit van gedacht. Wie weet heeft Dirk Claes dus echt iets bijgeleerd van de voorbije natte wint