Julien, waar zijn onze bomen?

13 Mei 2014

In 2012 uitte Groen Rotselaar haar bezorgdheid dat de organisatoren van Rock Werchter de verplichtingen van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Rock Werchter niet zouden uitvoeren. Vandaag krijgen we jammer genoeg gelijk. Julien Dekeyser verklaarde destijds zelfverzekerd dat alle garanties ingebouwd waren in de overeenkomst met Live Nation. Er zou geen enkele boom gekapt worden, voor de compensatie in orde was.Podium weg en bomen weg

Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan liet toe een bos te rooien om een vierde podium op Rock Werchter mogelijk te maken. De bomen zijn ondertussen weg, maar het vierde podium komt er niet. Blijkbaar was het vierde podium maar een schijnmanoeuvre om de festivalweide te kunnen uitbreiden in Natuurgebied.

Compensatie vergeten?

De overeenkomst met Live Nation legde ook op om de gekapte bomen te compenseren in de omgeving van de festivalweide. De organisator verklaarde aan VTM dat de bomen dubbel en dik gecompenseerd gingen worden. Blijkbaar draaide hij de politiek weer een rad voor de ogen, want de bomen zijn weg, maar werden nergens gecompenseerd.

We betreuren dat de politiek zich voor de kar van Live Nation laat spannen en vergeet dat ze verkozen worden om het algemeen belang te dienen.