Persbericht: GroenSociaal wordt Groen Rotselaar

26 November 2013

Rotselaarse Groenen opnieuw onder de vlag van Groen. Leden laten de naam GroenSociaal vallen en kiezen voor Groen Rotselaar. Jarenlang ging de plaatselijke afdeling van Groen in Rotselaar door het leven als GroenSociaal. Er werd gekozen voor de naam groenSociaal om duidelijk te maken dat sociale én ecologische bekommernissen de basis vormen van ons politieke engagement.De inhoud verandert niet

De leden hebben onlangs beslist om te naam te veranderen in Groen. Simonne Vandewaerde (woordvoerder): "Aan de inhoudelijke koers van de partij verandert er niets. We blijven een sociale én een groene partij. We veranderen vooral van naam omdat dat praktische voordelen biedt. Zo kunnen we bijvoorbeeld gemakkelijker gebruik maken van campagnemateriaal dat op nationaal niveau ontwikkeld wordt. Ook dachten er vroeger nogal wat mensen dat wij een kartelpartij waren".

Onafhankelijken blijven nog steeds welkom. Ook dat verandert niet. Jeroen Degent werd bijvoorbeeld in 2013 als onafhankelijke kandidaat verkozen in de gemeenteraad. Ook bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen blijft dat mogelijk.

Het kan beter

Het groene én het sociale zijn voor Groen Rotselaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn daarom verheugd dat de nationale voorzitter van Groen dit sterk naar voor schuift voor de federale en Vlaamse verkiezingen van 2014: "Ons land kan beter. Het kan beter met ons milieu én het kan beter op sociaal vlak. Groen is de enige partij die op die beide fronten tegelijk die sterke ambitie heeft om het leven van mensen hier en nu te verbeteren". Die ambitie willen wij ook waar maken in Rotselaar.