Repair Café in De Jack-Op

23 Augustus 2013

Repair Cafés schieten als paddenstoelen uit de grond. In Repair Cafés herstellen of recycleren vrijwilligers kapotte toestellen. Ook in Rotselaar krijg je de kans om eerst aan herstellen te denken, en dan pas aan recycleren of weggooien. 5 oktober opent het in De Jack-op.Café

'We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Bovendien worden onze grondstoffen steeds schaarser. De toekomst van de planeet hangt af van de mate waarin we duurzamer worden. In een Repair Café brengen ze dat bijvoorbeeld in praktijk. Burgers organiseren zich er tegen de wegwerpmaatschappij. Ze herstellen en recycleren er kapotte toestellen', zegt Groen gedeputeerde Luc Robijns.

In een Repair Café krijgen oude, kapotte gebruiksvoorwerpen gratis een tweede leven. De organisatoren zorgen voor gereedschap en de knowhow, deelnemers brengen kapotte spullen mee. Er zijn elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers die samen met de deelnemers aan de slag gaan.

Organisatie: http://www.repaircafe.be
Bron: GVA
Foto: Krzysztof Szkurlatowski