Steun voor De Vlasselaar

16 Mei 2019

Steun voor De Vlasselaar

De Verdekwis van Groen Roteslaar zorgt voor een extra groen centje voor De Vlasselaar in Wezemaal

Groen Rotselaar organiseerde op vrijdag 22 februari voor de 12de keer haar kwis!

Herwig Pierre: “Dit jaar gaat een deel van de winst naar de Vlasselaar, een voorziening in ons eigen dorp die kwaliteitsvolle zorg biedt aan volwassenen met een verstandelijke beperking en/of gedrags- en emotionele problemen.”

Groen Rotselaar schenkt het mooie bedrag van 1000 euro aan het tuinatelier van leefgroep De Vlasselaar. Deze sponsoring kunnen ze goed gebruiken voor hun groenten- en kruidentuin in Klein Vlasselaar in Wezemaal. Het domein heeft fruitbomen, bessenstruiken en een weide met schaapjes, een kakeldrukke kippenren, twee witte konijnen en een handtamme cavia. De bewoners werken actief samen en hebben deugd van de nieuwe uitdagingen tijdens het tuinatelier.

Liesbet Serneels :”Het verzorgen van de dieren, het uitkiezen van zaai- en plantgoed, het zien groeien en samen oogsten geeft hen veel voldoening en persoonlijke groeikansen. De oogst wordt verwerkt in het kookatelier of te koop aangeboden in hun ambachtelijke winkeltje. Wij willen hen graag steunen in de aankoop van nieuwe planten en tuingereedschap.”

Vandaag, woensdag 8 mei, overhandigde Liesbet Serneels, samen met quizmasters Herwig Pierre en Jeroen Degent, collega’s van het Verdekwisteam en van de gemeenteraad de cheque aan de bewoners.