Rotselaarse kandidaten op 26 mei 2019

16 Mei 2019

Rotselaarse kandidaten op 26 mei 2019

Op 26 mei 2019 kan u op twee kandidaten uit Rotselaar stemmen: Dirk Vansintjan en Hewig Pierre.

DIRK VANSINTJAN

10DE PLAATS EUROPEES PARLEMENT

www.groen.be/dirk_vansintjan

"Je moet de mensen overtuigen met een alternatief. Een alternatief dat werkt. Dat besefte ik eind jaren 1970, toen de kerncentrales tóch gebouwd werden, ondanks veel protest.

Daar liggen de wortels van mijn engagement en sinds toen heb ik me politiek ingezet. Bij de Groene Fietsers, bij Agalev en Groen.

Maar ook heel concreet: met de restauratie van de Molen van Rotselaar, met de oprichting en uitbouw van de groenestroomcoöperatie Ecopower en van de Europese federatie REScoop.eu die nu al meer dan 1500 energiecoöperaties vertegenwoordigt en één miljoen Europese burgers.

‘De energietransitie moet ten dienste van de burgers staan. Dat pak je aan in Vlaanderen, België, maar ook Europees. En daarvoor hebben we een sterke groene fractie nodig."

HERWIG PIERRE

11DE OPVOLGER VLAAMS-PARLEMENT

www.groen.be/herwigpierre

"Ik wil mee zorgen voor meer natuur en minder beton. Ik wil meer actie en meer eenvoudig geluk. Ik wil dat we meer investeren in veilige fietsverbindingen, trage wegen en verkeersveiligheid. Ik wil werk en zorg voor iedereen, op maat van wie kan en wat je kan. Dat ervaar ik dagelijks in mijn job bij de VDAB en er is zeker nog werk aan de winkel.

We bereiken meer als we samenwerken en wij pakken iedereen mee.
'Ja, het mag wat meer zijn, meer groen, meer sociaal, meer geluk.'

Geboren en getogen in Leuven, woon ik nu in het groene Rotselaar, samen met mijn vrouw Ingrid Vandenbempt en onze zonen Jaco, Jomme en Twanne. Vanuit het oudercomité en andere verenigingen rolde ik via Groen de gemeenteraad binnen waar ik nu als fractievoorzitter mee zorg voor een menselijker, groenere, gezondere en eerlijkere politiek.

Ik wil dat graag doen in het Vlaams Parlement want ook daar is meer Groen nodig."