We doen het mee voor hen

Samen met haar man Dirk Vansintjan lag Relinde aan de basis van de Groene beweging in Vlaanderen en de plaatselijke Agalev-groep in Rotselaar. Relinde was een tijd schepen (1989-1992). Ze bleef zich altijd inzetten voor Rotselaar, was geen klassieke politica, had geen behoefte aan macht. Ze ambieerde de schijnwerpers niet en bouwde geen luchtkastelen. Relinde was een politica comme il faut. Inspirerend, rechtlijnig, sociaal. Ze bracht haar idealen in de praktijk, in de molengemeenschap en bij Ecopower.

We missen haar nu al. Haar engagement voor het dorp en de wereld, haar schrijftalent en liefde voor boeken, haar zorg voor iedereen rondom haar, haar gulheid, gastvrijheid en eerlijkheid.

Maar ook die schaterlach, die lekkere tomatencoulis tijdens onze jaarlijkse pizzabak.

 

Erwin en Marleen

Ook Erwin moeten we al vele jaren missen. Hij stond vanaf het eerste uur op de barricade om de natuur op de Heikantberg te bewaren voor de toekomst. We denken nog vaak terug aan zijn strijd. Dank je wel, Erwin, om deze steen in de rivier te verleggen.

En natuurlijk vergeten we  de sociaal voelende Marleen niet. Met haar in gedachten blijven we ons inzetten voor een socialer Rotselaar.

We houden de fijne herinneringen dicht bij ons en werken geïnspireerd voort aan een wondermooie, inclusieve en duurzame toekomst.