Wist je datjes ...

Yes! Er komt een regenboog-zebrapad in de Kapelstraat. Liesbet Serneels stelde al in het begin van het jaar tijdens de gemeenteraad voor om zo'n zebrapad aan te leggen. Hiermee toont onze gemeente dat ze garant staat voor diversiteit, en de strijd aangaat tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid.

Natuurpunt Rotselaar en de gemeente ondertekenden het biodiversiteitscharter.​​
Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan leven, en zorgt voor zuiver water, voedsel, schone lucht, bescherming, welzijn, enzovoort. Maar biodiversiteit kan niet bestaan zonder zorgzaamheid en duurzaamheid, zonder betrokkenheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Beide partijen gaan (samen) aan de slag en zoeken brede steun voor de uitvoering en verdere uitwerking. De Groene fractie volgt dit nauwgezet op voor jou.

De energiecoöperatie Klimkracht is erg actief in onze gemeente. Ze stimuleert én financiert initiatieven die groene energie opwekken. De coöperatie werkt samen met Danone en groepspraktijk Osteokliniek om hen in hun nieuw gebouw te ondersteunen en zo "klimaatneutrale" energie op te wekken. Klimkracht verdient ook jouw steun!     www.klimkracht.be​